Jak vyrobit popruh na kabelku či tašku

V dnešní době se stává, že v obchodech až moc kombinují barvy, a tak se nám nemusí líbit styl, kterým určité věci vytváří. Taková kabelka nebo taška je součástí každého z nás, ať už na běžné nošení do práce nebo na nákup. Ušít si tašku není vůbec složité a s popruhem si všichni hravě poradí. Nebudete k tomu ani potřebovat plno věcí, stačí jen šikovné ručičky.


Co budeme potřebovat?

Materiál vybírejte podle toho, jak moc silný pásek budete potřebovat. Základ je:

  • materiál na popruh - například perfopásek je pevný a odolný
  • žehličku a žehlicí prkno
  • šicí potřeby
  • látky

 

Jak postupovat?

  1. Jako první si ustřihneme požadovanou délku perfopásku a kus z látky, který bude na perfopásek přesně lícovat.
  2. Vše urovnáme tak, aby to sedělo na sebe a přižehlíme. Pod žehličku je dobré použít ještě nějakou podložku, abychom nežehlili přímo látku (ta by se mohla spálit).
  3. Necháme pásek vychladnout a postupně začneme sežehlovat sklady.
  4. Poté sežehlíme obě půlky na sebe.
  5. Přesuneme se k šití. Nejprve si pásek řádně prošpendlíme, aby nám na stroji látka neklouzala. Po prošpendlení šijeme buď rovným nebo ozdobným stehem (dle vaší zkušenosti a vkusu). Postupně vytahujeme špendlíky.

Popruhy je možné vyrobit z téměř každého materiálu. Z kůže, látky, příze. Je to pouze na vás a na tom, co se stylisticky k vaší tašce nebo kabelce hodí víc.

Kůže je velice náchylná na jakékoliv zacházení, tudíž si budete muset dát větší pozor při manipulaci. V tom má například výhodu látka, která je odolná.

 vyroba-kabelky

Jak na výrobu kabelky?

Na popruh můžete také našít různé ozdobné předměty nebo spoj na utažení pásku.  Vyrobit si doma tašku či kabelku není opravdu nikterak složité. Většina žen už to dnes dělá běžně a babičky vám určitě také rády poradí. Postačí pouze trocha šikovnosti a šicí stroj. Sami si potom můžete zvolit, z jakého materiálu budete tašku nebo kabelku šít a nebudete se muset spoléhat na vhodný výběr v obchodě.