Jarní korálkování. Vyrobte si dekorace i šperky

Pomalu ale jistě přichází jaro a s ním i dobrá nálada. Jak si navodit jarní atmosféru, když je venku zrovna zataženo a mlhavo? Jednoduše. Zkuste si vyrobit z korálků některou z následujících dekorací, které oživí váš domov a snadno se jimi odreagujete. 

 

Květina z korálků

Co více patří k jaru než první kvetoucí květiny a ven deroucí se pupeny. Proč si tedy nějakou pěknou květinu i nevyrobit sama doma? Mezi nejjednodušší patří obyčejné tvary květů, jako například slunečnice nebo kopretina.  Pokud si ale troufáte na trochu větší obtížnost, můžete si doma vyrobit i trojrozměrnou bleduli nebo sněženku.

Jestliže se pustíte do složitějšího korálkování, můžete si z květin vyrobit i malou korálkovou kytici. Stačí, když ke květům vyrobíte i stonek a nějaký ten lísteček, okolo stonku namotáte drátek, zapíchnete do květináče a máte hotovo. 

 

 

Velikonoční zajíc

S jarem nevyhnutelně přichází i Velikonoce. Což takhle si vyrobit vlastního velikonočního zajíce? Pak ho pověsíte na vchodové dveře a pochvaly od sousedů se jen pohrnou. 

 

 

Velikonoční vejce

Zajíce bychom měli, ale co když přijdou koledníci? Vyrobit vlastní velikonoční 3D vejce není jen tak, avšak výsledek určitě stojí za to.

Pokud se vám nechce vyrábět celé vejce z korálků, zkuste to jinak. Moc pěkně vypadá i když si svoji vyfouknutou kraslici korálky jen obalíte. Místo kreslení kraslic tak letos můžete zkusit jejich korálkování. 

 

 

Barevné podtácky 

Nezvyklou, avšak velmi praktickou vychytávkou mohou být i obyčejné podtácky. Pokud vám také vadí obtisknuté kruhy po hrníčku či skleničce, pak si vyzkoušejte vyrobit i tuto vychytávku. Jarní barvy jako je žlutá, zelená, světle modrá nebo oranžová v kombinaci s květovými motivy vám navodí jarní atmosféru v obýváku raz dva. 

Pozor však, abyste zvolily stejnou velikost u všech korálků. To proto, aby na podtácku nevznikla vyvýšenina a nápoj se vám nevylil. 

 

 

Další inspirace?

Připravili jsme si pro vás další tipy a rady:

Máme pro vás také speciální kategorii se zbožím: