Růženín - vše co potřebujete vědět

Hledáte krásný kámen s celou řadou pozitivních účinků? Vyzkoušejte růženín. Pomáhá s celou řadou zdravotních obtíží, uklidňuje, a navíc je nazýván kamenem srdce a lásky. Jeho líbivá růžová barva se navíc bude krásně vyjímat na jakémkoliv šperku a udělá radost každému milovníkovi krásných minerálů.

růženín

 

Užití

Růženín můžete nosit v kapse nebo kdekoliv jinde u sebe. Pokud trpíte bolestmi, přikládejte kámen na postižené místo, při spánku ho nechte ležet poblíž polštáře. Růženín také můžete umístit do obytných místností, kde bude pomáhat nastolovat rovnováhu.

 

Vlastnosti

Růženín je velmi jemný kámen, který je často spojován s láskou a cit. Umožňuje intenzivnější vnímání umění, zejména hudby. Ze zdravotního hlediska má růženín vliv zejména na srdce, kterému pomáhá regulovat srdeční rytmus, a na ledviny. Používá se také pro podporu plodnosti a při nejrůznějších onemocněních spojených s krví. Odporuje také fantazii a kreativitu, rádi ho proto používají nejrůznější umělci. Růženín je přiřazen váhám a býkovi.

růženín jako kamen

 

Druhy

Jednotlivé růženíny se mohou lišit zabarvením, odstínem i zakaleností. Ty největší a nejhezčí růženíny obvykle pocházejí z Brazílie nebo z Madagaskaru. I u nás v Česku ale jsou nalézány nádherné kvalitní růženíny, které si můžete zakoupit. Vybírat můžete z druhů růženínů jako je surový růženín, vyhlazený, průsvitný nebo sytě zbravený.

 

Zabarvení

Růženín nabývá mnoha odstínů růžové a jemně fialové. Kámen je často zakalený, ale lze ho najít i průhledný. Obvykle bývá lesklý. Na slunečním světle postupně ztrácí intenzivní původní barvu.

 

Využití

Růženín se může používat pro léčbu celé řady chorob, zejména srdce, ale třeba také ledvin nebo jater. Často je také vhodný pro pomoc při léčbě pohlavně přenosných nemocí. Celkově uklidňuje a uvolňuje, je tedy vhodný i při stresu a celé řadě dalších potíží. Doporučován je také jako vhodný kámen pro stydlivé milence, kteří se ještě stydí naplno vyjádřit svou lásku. Růženín se často využívá také ve špercích, nejčastěji v náušnicích, náramcích a jako přívěsky.

 

Videa o růženínu