Kovové přívěsky z cínu

Kovové přívěsky z cínu jsou atraktivním módním doplňkem na váš krk, který skvěle vypadá a moc nestojí. navic jde o hezkou alternativu pro práci s korálky. Proč si kovové přívěsky vydobyly takovou popularitu, kde je jejich původ a proč i dnes mají své nezastupitelné místo v mnoha šperkovnicích žen po celém světě?

Dávná minulost kovových přívěsků

Přívěsky na krk paří společně se sponami a prsteny k nejstarším dochovaným ozdobám. Dokazují to nesčetné nálezy napříč celým světem, včetně našeho území. V dávných dobách byly výsadou panovníků a vysoké šlechty, která si takové módní doplňky mohla dovolit. Jejich precizní práce a důmysl, se kterým s pomocí primitivních nástrojů kovové přívěsky a jiné ozdoby vyráběli, inspiruje šperkaře do dnes – odkaz do dávno minulých se ve větší či menší míře promítá do jejich práce doposud.

Současnost

Mít ve své šperkovnici alespoň jeden přívěsek na krk je dnes již samozřejmostí. Každoročně s přáteli či partnerem absolvujete celou řadu příležitostí, na které se kromě náhrdelníků dobře hodí i přívěsky. Spousta z vás navíc považuje přívěsky z kovu za nedílnou součást svého outfitu, bez které ani nevychází z domu. Proč by také ne. Jde o pohodlnou a cenově dostupnou ozdobu, která jen tak neomrzí.

  

Kovový přívěsek "Pasta"   Kovový přívěsek "Strom života"   Kovový přívěsek "Želva"

Na trhu najdete celou řadu přívěsků (přívěsky najdete i mezi Swarovski komponenty, ke kterým si vyberete kamínek dle vlastních preferencí) snad pro všechny příležitosti – blištivé, elegantní kousky pro speciální příležitosti, jakými jsou plesy, promoce, či návštěvy divadel i běžnější kovové přívěsky z mědi s mnoha povrchovými úpravami.

Kovové přívěsky pro každodenní nošení

Hledáte přívěsek, který se stane vaší nedílnou součástí a bude vhodný ke každodennímu nošení bez rozdílu? Pak sáhněte po méně elegantním, avšak stejně atraktivním kovovém přívěsku, který najde své místo na obyčejné šňůrce, struně i řetízku – fantazii se zkrátka meze nekladou. Krásně vypadající kovový přívěsek, ledabyle se pohupující na vašem krku si oblíbíte natolik, že jeho odložení pro vás za chvíli bude znamenat stejně nepřirozenou věc, jako když si sundáte prstýnek.


Mezi korálky, komponenty, fimo hmotou a dalším sortimentem najdete kovové přívěsky inspirované tradičními motivy (sova moudrosti nebo strom života) i moderní hravé kousky ve tvaru lžičky, pasty na zuby nebo želvy. Čemu dáte přednost?

Povrchová úprava "Stará měď"   Povrhcová úprava "Antracit"

Povrchová úprava "Staré zlato"   Povrchová úprava "Staré stříbro"