Návod na FIMO: Kapřík pro děti

Chyť si svého kapříka - v dnešním návodu si ukážeme jak vyrobit zábavnou hračku pro děti.
 

Co budeme k tvoření potřebovat

  • polymerovou hmotu (třeba FIMO)
  • drát
  • magnetky (použila jsem neodymové)
  • provázek
  • dřevěnou tyčku na udici

Návod na výrobu kapříků z FIMO

Připravíme si jednu velkou kuličku v barvě rybky a ploutev. Spoustu různě velkých puntíků, dvě bílé a černé kuličky na oči. Ploutev připevníme ke kuličce a vyhladíme spoj. Můžeme použít třeba párátko.
   
Návod na FIMO: Kapřík pro děti - krok první  Návod na FIMO: Kapřík pro děti - krok druhý  Návod na FIMO: Kapřík pro děti - krok třetí  
 
Vezmeme magnet a zatlačíme jej na místo, kde bude pusa. Růžovou nebo červenou hmotou obroubíme a zploštíme o podložku, aby nebyl okraj příliš mohutný, zároveň tím magnet zajistíme proti vypadnutí. Přiděláme oči.
 
Návod na FIMO: Kapřík pro děti - krok čtvrtý  Návod na FIMO: Kapřík pro děti - krok pátý  Návod na FIMO: Kapřík pro děti - krok šestý
   
Z kontrastní barvy přiděláme kuličky a z kousku drátu si uděláme očko, které zapracujeme na temeno hlavy. Zajistíme další kuličkou. Vše se pečením zpevní a drátek nevypadne. Dozdobíme ocasní ploutev.
 
Návod na FIMO: Kapřík pro děti - krok sedmý  Návod na FIMO: Kapřík pro děti - krok osmý  Návod na FIMO: Kapřík pro děti - krok devátý
   
Připravíme si další magnet a růžovou hmotu. Vyválíme hada, který bude na jedné straně širší.
 
Návod na FIMO: Kapřík pro děti - krok desátý  Návod na FIMO: Kapřík pro děti - krok jedenáctý
   
Na širší stranu vmáčkneme magnet, žížale uděláme uzlík a do ocasu díru. Zde se přiváže po vypečení provázek s udicí nebo připevní háček z drátu.
 
Návod na FIMO: Kapřík pro děti - krok dvanáctý  Návod na FIMO: Kapřík pro děti - krok třináctý
   
Žížale přiděláme oči a proužky. Vše zploštíme o podložku, aby na sebe magnety pěkně doléhaly. Nezapomeňte před vložením magnetů zjistit, které strany magnetu se k sobě přitahují, aby Vám žížala kapříky neodpuzovala J. Neodymové magnety jsou velice silné. Pečením ztratí část své magnetické schopnosti, ale v tomto případě je to výhodou – jinak od sebe nejdou rybky téměř oddělit. Upečeme dle návodu na vaší polymerové hmotě – v tomto případě fimo na 110 stupňů/30 minut.
 
Kapříci mají jak magnety, tak očko – doporučuji udělat dvě udice – jednu s kovovým háčkem a jednu s přivázanou žížalou. Větší děti si pak mohou zkoušet svou zručnost a trpělivost lovením rybek na háček za očko a menší děti budou mít radost, když uloví rybku na magnetek.
 
Návod na FIMO: Kapřík pro děti - krok čtrnáctý  Návod na FIMO: Kapřík pro děti - krok patnáctý    Návod na FIMO: Kapřík pro děti - krok šestnáctý
 
Příjemnou zábavu přeje Kakou J. a České korálky
   
 

Fimo hmota sortiment