Návod na výrobu korálkového smajlíka

Dnešní návod nám zaslala nadšená korálkářka z Olomouce slečna Ludmila Helešicová. V návodu si ukážeme, jak si vyrobit přívěšek smajlíka z korálků.

 

Co budete potřebovat?

 

1. krok (obrázek číslo 1+2)

smajlik

Na přívěšek smajlíka budeme potřebovat: malé žluté korálky a malé černé. Je důležité aby byly stejně velké, protože by se nám při pletení dělaly hrbolky. Dále rybí vlasec asi 0,4 mm tlustý a svůj návrh nakreslený na kostičkovaném papíře, abychom věděli jak plést.
 smajlik

2. krok (obrázek číslo 3)

Na vlasec (asi 60 cm) si navlíkneme 4 korálky doprostřed a do toho 4.korálku provlíkneme proti sobě druhý konec vlasce a takto pokračujeme, navlíkáme na každý konec vlasce jeden korálek a tím 3. provlečeme znovu oba vlasce proti sobě (obr.č 4,5)
  smajlik

smajlik

3. krok (obrázek číslo 6)

Postupujeme dále podle předlohy a navlékneme i černé korálky abychom vytvořili pusu smajlíka.
  smajlik

4. krok (obrázek číslo 7)

 Pleteme dál a přidáme černé korálky na nos.
  smajlik

5. krok (obrázek číslo 8)

 Tím samým způsobem uděláme znovu kostku 10x10 křížků jen žlutých korálků, to bude tvořit zadní stěnu smajlíka.
  smajlik

6. krok (obrázek číslo 9)

Obě dvě strany spleteme dalším vlascem, už menším (35cm). vlasec provlíkneme korálkem z jedné strany a druhé a přidáme další korálku,kterou provlékneme vlasce opět do kříže a takto postupujeme dál.  

smajlik

7. krok (obrázek číslo 10)

Opleteme takto všechny hrany, dokud nesešijeme všechny a zakončíme uzlem (obr.č 11) , na smajlíka můžeme dát budto jeden kroužek jako přívěšek na klíče, nebo si udělat ještě jednoho a mít veselé naušnice :) 

smajlik

smajlik