Drahé kameny podle znamení zvěrokruhu

Každý z nás se narodil v určitém znamení zvěrokruhu neboli horoskopu. Které znamení to je, závisí na postavení planet a Slunce při narození. Někteří tomuto znamení přikládají velkou váhu a často se podle něj v životě řídí. Jiní možná ani nevědí, jaké jejich znamení je, nebo mu nevěnují pozornost. Společně se teď podíváme, jaké drahé kameny se hodí k různým znamením horoskopu. Který minerál, ať už drahokam nebo polodrahokam nám do života přinese novou energii, lásku nebo bohatství.

 

mineralni-kameny-znameni

 

Beran

Tvrdohlavého berana si vezmeme do parády jako prvního. Jako ohnivé znamení nás vede k červené barvě a bojovnosti. Jistě ho potěší granát na podporu lásky, rubín a ametyst pro rozvoj kreativity, karneol jako nositel vitality a životní energie, červený jaspis, červený turmalín rubelit i hematit. K beranovi také patří jeden z nejtvrdších minerálů diamant.

 

 

Býk

K vytrvalému býku se hodí žluté, zelené a růžové kameny. Právě ve vytrvalosti ho podpoří achát a pomůže mu dosáhnout jeho cílů. Aby v sobě našel klid, je pro něj třeba žluté barvy, kterou nacházíme v citrínu. Růženín v něm navíc probudí lásku nebo zjemní bolest zklamaného srdce. Jako další nesmíme opomenout safír a smaragd, které mu usnadní najít smysl jeho bytí a otevřou mysl novým možnostem. Trefíte se i v případě zirkonu, korálu, malachitu a avanturínu.

 

Blíženci

Blíženci jsou si vždy blíž, ale zároveň nejsou nikdy jeden. Trochu jako protiklady se projevují i s ohledem na drahé kameny. Jejich živlem je vzduch a stejně jako on, právě blíženci v sobě mají proměnlivost. S rozhodností jim pomůže žlutý karneol, tygří oko je zklidní a obrací k duchovnímu světu. Modrý chalcedon a akvamarín utiší mysl a dávají prostor intuici. A nakonec křišťál, který utřiďuje a pročišťuje rozlétané myšlenky blíženců.

 

 

Rak

Spousta lidí je přesvědčena, že rak je zpátečnický. Není tomu tak. Především je ochranitelský a na prvním místě má rodinu. Uklidňující zelená a bílá budou jeho barvy. Zelený jaspis odhalí obětavost, avanturín mu zase pomůže načerpat novou duševní sílu. Korál a jadeit ho povzbudí v tvořivosti a odstranění starých návyků. Vzácné perly, bílý chalcedon a měsíční kámen prohlubují intuici a doplňují pozitivní životní energii. Jako další kameny jsou pro něj vhodné smaragd, křišťál, diamant i nefrit.

 

Lev

Energického lva ještě podtrhne zlatá a červená. Jantar posílí jeho zdraví, o nějž může při své velké aktivitě nečekaně přijít. Topaz, smaragd i granát podpoří jeho podnikavého ducha, intuici a kreativitu. Diamant a křišťál ho zase motivují k dosažení dokonalosti, protože se nechce zabývat maličkostmi. Tygří oko a citrín ho směřují od materiálních věcí k otevření svého srdce a nalezení lásky.

Panna

Rozumná a moudrá panna vždy touží po dokonalosti. Často ale trpí strachem ze selhání a nespokojeností. Jantar, citrín a tygří oko pomůžou panně se sebedůvěrou, zmírní stres a obavy. Sodalit a karneol ji podpoří v kreativitě, zklidní mysl a zaměří ji jen jedním směrem. Ametyst a modrý safír ji očistí od stresu a napětí a poskytnou harmonii těla a duše.

 

Váhy

Rovnováha, harmonie a potřeba být ve společnosti a reprezentovat je pro váhy typická. Jadeit a jaspis učí váhy pomoci druhým a dát přednost srdci před rozumem. Růžový korál a růženín otevírají srdce k nesobecké lásce, nalezení klidu a harmonie. Modrý safír a akvamarín umožňují nahlédnout do svého nitra, očistit ho od negativních myšlenek a nalézt klid. Důležitým kamenem je i chryzokol, růžový turmalín rubelit a perly.

 

Štír

Nebezpečné červené a černé barvy varují před štírem. Silný štír balancuje mezi životem a smrtí a hledá odpovědi na životní otázky. Obsidián a černý opál provází štíra podvědomím a dávají mu sílu postavit se neznámu. Červený a černý turmalín rubelit jsou kameny, jež ho zbaví negativních emocí a otevřou mu cestu k lásce a obětavosti. S tím mohou pomoci i ametyst a rubín. Jeho silné stránky ještě podpoří hematit, granát, malachit a červený jaspis.

 

Střelec

Pro střelce trefíte do černého s modrými kameny. Modrý topaz, sodalit a chryzokol mu pomohou se soustředěním a nalezením rovnováhy. Lapis lazuli zase posílí jejich intuici. Tmavomodrý a indigo safír obrací střelcův pohled k nitru, chalcedon zase uklidní emoce. Obsidián mu pomůže najít jejich přednosti a využít je správným směrem. Ametyst a opál ho nasměrují správným životním směrem.

 

Kozoroh

Přízemní kozorozi žijí v realitě, ale pomalu se rozhodují. Černý turmalín skoryl jim to trochu usnadní a dodá jim sílu překonávat překážky. Měsíční kámen zase zmírní negativní pocity, jako je strach ze zklamání a neúspěchu. Křišťál a diamant je směřují na duchovní cestu, za to záhněda a morion jim ukáží světlo uvnitř každého z nás. Obsidián probouzí šťastnější budoucnost. S dalšími problémy si poradí jaspis, achát, onyx a chalcedon.

 

Vodnář

Jako voda vás vodnář obklopí přátelstvím. Má rád společnost a pozornost, proto mu světle modrý safír pomůže proniknout do opačného světa, do jeho nitra. Křišťál ho podpoří v trpělivosti a vytrvalosti, modrý topaz zase najde novou inspiraci. Tyrkys jeho neklidnou, stále plující mysl uvede do reality a přivede do jeho života lásku a naplnění. Chryzokol a akvamarín mu pomohou s nezávislostí, svobodou a k nezbytnému pocitu volnosti. Další skvělou volbou je amazonit, modrý fluorit, opál i lapis lazuli.

 

Ryby

Nesobecké, ale lehce ovlivnitelné ryby žijí často ve svém uzavřeném světě. Jsou velice citlivé a měsíční kámen jim pomůže potlačit nedůvěru. Křišťál je nutí k samostatnosti, rozhodnosti a přímému uvažování. Jejich intuici a víru v sebe podpoří modrý safír a ametyst. Tyrkys, jako ochránce bude stát na stráži a ukáže na každé špatné rozhodnutí. Zároveň jim najde jejich místo v životě. Jadeit jim poskytne pocit bezpečí a opál je naučí dát na intuici.

 

 

Každý z nás je nějaký, ať se narodil v jakémkoliv znamení. Planety, které jako sudičky stály při našem zrození, nám mohou pomoci s našimi slabými stránkami. A drahé kameny, jako malí kamarádi velkých planet, jsou malé střípky, které můžeme mít neustále u sebe. Mohou nám pomáhat a střežit naši životní cestu.

 

Podívejte se na Korálky z minerálů

nebo také bižuterní kameny