Podzimní dekorace a šperky z korálků

Z korálků se dá vyrobit leccos. Od nejrůznějších šperků jako jsou barevné náušnice, nebo řetízek s drahokamem, po různé dekorace. A na ty se dnes zaměříme. Tento článek vám dá menší inspiraci na podzimní výzdobu vašeho domova právě s korálky. 

 

Jaký druh výzdoby zvolit?

Záleží na osobním gustu. Já osobně preferuji malé a nepatrné doplňky do bytu, které tak úplně nebijí do očí. Naopak je také úžasné, když k někomu přijdete na návštěvu a všude vidíte krásné, ručně vyrobené dekorace. 

 

Halloweenské dýně

Co může být více typická podzimní dekorace, než samotná halloweenská dýně? A proč si ji doma nevyrobit? Nemyslím tím tu klasickou, ale vyrobenou z korálků. Můžete si jich vyrobit hned několik a máte je už na celý život. A určitě tím ohromíte každou svou návštěvu, jelikož se jedná o jedno z nejoriginálnějších zpracování podzimních dekorací.

Můžete také vyzkoušet svítící dýně. Jejich výroba je poměrně jednoduchý. Uprostřed vašich korálkových dýní na spodní straně vynecháte otvor asi o průměru 0,5-1 cm a po dopletení několika z nich je jednoduše vložíte na led světélka. Tuto dekoraci si tak můžete pověsit i na zeď.

 

Korálkové provázky

Tento bod je mi nejbližší. Pokud máte stejně jako já rádi jednoduchost, pak je tento bod určený také vám. Nejraději tyto provázky nechávám jen tak položené na konferenčním stole, poličce, umyvadlové skřínce nebo jiném nábytku.  Jde vlastně o dlouhá "lana", z různých barev korálků a jejich výhoda spočívá v tom, že je můžete využít jakkoliv. 

Například je můžete také zavěsit na strop a připnout na ně vaše oblíbené fotografie. Já si v rámci podzimního počasí vyrábím momentálně 3x 2 metrové provázky v hnědo-žluté barvě. 

 

Lapače snů

Pokud jste zastánci těchto spirituálních předmětů, pak byste měli vědět. že i tyto věci se dají krásně dozdobit korálky.  Například zde můžete jednotlivé korálky vplétat mezi tzv. "pavučinu", nebo je můžete přidat na provázek držící pírka. 

 

Doufám, že jste nabrali alespoň trochu inspirace na podzimní korálkování.

 

Další dávka podzimní inspirace