Tip na akci: Veletrh kreativních technik Kreativ Soběslav

Již několik let se v jihočeské Soběslavi koná malý veletrh kreativních technik. Nese název Kreativ Soběslav a pořádá se dvakrát ročně – na přelomu zimy a jara (téma Velikonoce a jaro) a na podzim (téma Vánoce a zima).

 

Nikam nespěchejte, zastavte se na chvíli

Na první Kreativ Soběslav se mohli příznivci tvoření vypravit již v roce 2012, od té doby se koná pravidelně a loni na podzim proběhl již 16. v pořadí. Díky bohatému programu a vhodnému načasování před svátky se na každou akci přijde podívat několik tisíc lidí.

Za Kreativem stojí Michaela Oubramová Radová a Martina Šimonová a jejich hlavním cílem je rozšířit mezi lidi zajímavé kreativní techniky, seznámit je s novými postupy a zároveň jim umožnit nakoupit si nejen potřebný materiál, ale i hotové výrobky jiných šikovných lidí. K čemu by to ale bylo, kdyby se návštěvník pořád někam jenom hnal? Myšlenkou veletrhu je mj. i přimět návštěvníky, aby se v hektické době plné stresu zastavili a užili si chvíli klidu.

 

Workshopy, tvořivé dílny i prodej materiálu

Na Kreativu pravidelně potkáte více než 50 vystavovatelů, kteří představují svou práci a širokou škálou kreativních technik. Někteří jen prodávají, mnoho z nich však pořádá své tvořivé dílny a workshopy, které zdaleka nejsou určeny pouze dětem.

Co můžete čekat? Pokaždé něco trochu jiného, v posledních letech to např. byl pedig, přírodní kosmetika, bylinné produkty, cukrářské výrobky, dřevěné výrobky a výřezy z překližky, práce se sklem, korálky a komponenty pro tvorbu bižuterie, šité šperky, drátkování, paličkování, různé postupy pletení, kreslení a barvení všeho druhu, květiny a květinové dekorace, decoupage (ubrousková technika), výroba barefoot obuvi a mnoho dalšího.

 

Česká móda a Fler Fashion

Mezi vystavovateli se samozřejmě také najdou prodejní stánky s dámskou či dětskou módou a různými šitými doplňky do domácnosti. Módní návrháři, krejčí a autoři různých módních doplňků mezi kreativce bezesporu patří. Velká koncentrace takových lidí je na Fleru a v rámci Kreativu se pravidelně koná módní přehlídka jako součást doprovodného programu.

 

Kdy a kam na kreativní veletrh

Příští, jarně-velikonoční, Kreativ se bude konat v pátek 13. a sobotu 14. března 2020 již tradičně v kulturním domě v Soběslavi (Jirsíkova 34). Vstupné se pohybuje okolo 50 Kč pro dospělého a 10 Kč pro důchodce. Děti mají vstup zdarma.