Tip na víkend: Muzeum českého granátu

Pokud neradi trávíte volné víkendy doma a sezení na gauči u filmu v televizi pro vás není ideální způsob, jak se o víkendu zabavit, pak pro vás máme jeden bezva tip, který určitě stojí za pozornost: návštěva Muzea českého granátu dokáže nadchnout malé i velké, proto je výlet do Prahy super nápad jak pro jednotlivce, tak pro rodiny s dětmi.

 

muzeum

Jedinečná expozice, kterou jinde neuvidíte

Nemusíte být zrovna fanouškem šperků a bižuterie, abychom vás dokázali nalákat na jedinečnou expozici, která v České republice nemá konkurenci. Kromě unikátních šperků, které okouzlí především dámské publikum, zde najdete vystavené i různé předměty bohatě zdobené pravými českými granáty. Prohlídka celé kolekce vás provede napříč šperkařstvím od jeho raných začátků, kdy se český granát začal při výrobě šperků používat ve velkém, až do počátku dvacátého století.

 

Historie podaná zajímavou formou

Muzeum českého granátu je perfektní volbou na výlet zejména pro nadšence do historie naší země. Výstava plná kouzelných šperků a předmětů vás seznámí s historií těžby granátů v českých zemích velice zajímavou formou – bát se nemusí ani děti, které dokážou protočit oči jen při vyslovení slovíčka „historie“. Její podání v rámci tohoto muzea ani zdaleka nepůsobí nudně a zaujme návštěvníky všech věkových kategorií. Historie těžby českého granátu zahrnuje i způsoby jejich broušení či dalšího zpracování.

muzemu

 

Odneste si šperk na památku

Expozice nádherných šperků spojená s výkladem historie vás nadchne natolik, že si s sebou budete chtít odnést něco na památku – a klidně můžete! Muzeum nabízí svým návštěvníkům ke koupi moderní i starožitné šperky zdobené českými granáty a to včetně certifikátu, který vám potvrdí jejich původ a pravost.

Hledáte-li tedy tip, kam o víkendu zavítat, nyní už víte, kam by měly mířit vaše kroky! Muzeum je určeno k návštěvě milovníkům historie, nadšencům do šperků i těm, kteří se zajímají o řemesla. Zavítat sem mohou i rodiny s dětmi na super společný výlet.