Tip na víkend: navštivte Muzeum vltavínů

Často slyšíme, že muzeum skrývá klenoty. Máme na mysli, že rozhodně stojí za naši návštěvu a že budeme obdivovat předměty z cenných sbírek. Co ale navštívit muzeum, které ukrývá opravdové klenoty? Klenoty, které jinde na světě nepotkáte. Vltavíny!

 

Hlavně hravě

Muzeum opravdu nemusí být jen nudným místem, kde jsou v nejrůznějších policích seřazeny předměty s malou popiskou. Muzeum Vltavínů vás v nádherných prostorách přesvědčí o tom, že o historii a vlastnostech unikátního klenotu se můžete dozvědět vše formou zábavné hry. Jakmile se v úvodním filmu dozvíte, jakou vzácnost skrývají naleziště v naší zemi, hned si budete prohlížet krásně nasvícené drahokamy nejrůznějších tvarů se zatajeným dechem. Ano, budete se dívat na drahokam, který je světový unikát!

Zdroj:.vltaviny.cz

 

Vltavín, krasavec, co má miliony let

Expozice vám představí celý příběh klenotu, který se k nám dostal z Bavorska před více než čtrnácti miliony let. Že se bude jednat o výklad, který je určený jen odborníkům? Rozhodně ne! Muzeum představuje Vltavíny hravou a zajímavou formou. Potkáte celou řadu interaktivních prvků, které upoutají pozornost nejen dětí, ale i dospělých. Dozvíte se, že za vznik Vltavínů vděčíme dopadu meteoritu, který vyhloubil kráter přes dvacet kilometrů velký a kilometr hluboký. Takový kráter si v muzeu můžete virtuálně prohlédnout! Že mohla srážka vesmírného tělesa se Zemí dopadnout mnohem hůře? Jistě ano. Chcete vědět jak? I na tohle naleznete v muzeu odpověď.

Zdroj:.vltaviny.cz

 

Meteorit ve vašich rukou

V celé řadě filmů jsme viděli, co by se mohlo stát při srážce Země s meteoritem. Jistě úchvatné scény už jen na pohled. Ale proč nejít ještě dál? V muzeu Vltavínů vám to umožní! Budete to vy a pohyb vašich paží, kdo ovládá dopad meteoritu na naši planetu. Chcete vidět, co se stane dál? Tak neváhejte navštívit expozici muzea.

 

Prohlídka muzea bude bavit rodiny s dětmi, sběratele i školní třídy. Přijďte se přesvědčit!