Tip na výlet: Industrial Gallery

Toužíte po něčem novém a neotřelém? Díla klasických autorů jako je Picasso nebo Monet vám připadají neaktuální a toužíte po něčem novém, originálním, odrážejícím dnešní dobu? Chcete zažít, jaké to je cítit se opět živě ve víru města prostřednictvím uměleckých děl mladých a současných umělců? Nebo vás lákají umělecké večery s dobrým jídlem a živou hudbou? Pojďme se nyní společně podívat, co všechno  a mnohem víc se skrývá za Industrial Gallery.

 


Ostrava čerpá ze své železné krásy a klade otázky

Industrial Gallery je nevšedním místem nacházejícím se v srdci severní Moravy-Ostravě. Z toho vyplývá i to, jak se snaží na člověka zapůsobit-jako současná, činná, neotřelá, moderní-taková, jaká se snaží mladá Ostrava být. Výstavy umělců se snaží klást důraz na současnost a kvalitu. Galerie se snaží ukázat obraz surové Ostravy a člověka v materiálním světě v podobě děl ze železa, materiálních obrazů, živých obrazů, které nutí člověka zamyslet se nad podstatou našeho světa, materiálností, současnými otázkami a dalším.

 


Umění je diskuze

Dávno je doba, kdy se člověk chodil do galerií a muzeí koukat na pěkné obrázky a mohl si tak maximálně myslet, o čem dílo hovoří. Galerie otevřeně komunikuje a nabízí dialog mezi umělcem a veřejností. Ptejte se, poznávejte, setkejte se s autory a učte se. Umění není věcí pasivní. Navíc pokud si při objevování světa umění budete moct dát sklenku dobrého vína nebo ochutnat zajímavá jídla, bude to poznávání ještě o něco příjemnější. Workshopy, setkání s autory nebo kurátorské výklady totiž probíhají v jedinečné kavárně vedle galerie-kavárna je stylizována do období první republiky a zajímavě tak dokresluje atmosféru setkání.

 

Jak už bylo zmíněno, galerie se nachází v Ostravě, není proto divu, že některé z happeningů se odehrávají i ve Vítkovických slévárnách. Výstava tak dostává úplně jiný nádech. Ostrava se své historie nebojí, čerpá z ní a umělecky ji ztvárňuje.