Zimní dekorace a šperky z korálků

Zimní výzdoba může vypadat jakkoliv. Můžete si koupit umělý sníh a vyrobit tak malé sněhuláky, baňky ze stromečku vyvěsit všude možně, nebo rozprostřít světélka po celém domě. Což ale zkusit něco jiného? Něco originálního?

Dodnes nám doma na vánočním stromečku visí krásné barevné korálkové třásně po pradědečkovi. Už několik let jsme doma neměli jinou výzdobu, než právě tyto třásně a i když jsou staré už přes 100 let, pořád neodpadl ani jeden korálek. Jedná se tak o nesmrtelnou dekoraci, kterou si můžete vyrobit také.

 

Jakou zimní výzdobu z korálků zvolit?

Výzdoba na stromeček – náhrada baněk

Jednou z možností je výroba různých závěsných dekorací na vánoční stromeček. Můžete vyrobit jak plochý přívěšek v modré nebo bílé barvě, tak klasickou baňku, která sice zabere více času, ale za to ohromí. Jde tak o krásnou a přitom jednoduchou dekoraci vašeho bytu.

 

Korálkové vločky

Dalším nápaditým způsobem, jak vyzdobit své obydlí, mohou být sněhové vločky. Dnes už se jich na Vánoce mnoha nedočkáme, proto by bylo fajn, kdybychom si nějaké takové sami vyrobili ne?

Můžete zvolit jak jednodušší, tak i složitější variantu. Ploché pletené vločky vypadají krásně, když jsou  vyvěšeny na záclonách, provázcích, nebo jen tak položené na konferenčním stolku. Pokud si troufáte na něco těžšího, můžete si je vyrobit i v 3D.

Takové vločky pak budou vypadat krásně úplně kdekoliv. Jedná se tak o univerzální, kvalitní a s láskou vyrobenou zimní dekoraci. 

 

Adventní věnec

Z korálků se dají vyrobit také krásné ozdoby na adventní věnec. Na předem koupený věnec si můžete vyrobit své vlastní ozdoby, přilepit na něj dříve zmíněné korálkové vločky a dozdobit. Pak stačí zapíchnout svíčky a domácí adventní věnec, který nikdo široko daleko nemá, je na světě. 

Doufám, že jste našli alespoň nějakou inspiraci na vánoční výzdobu právě pomocí korálkování. Takové dekorace totiž u nikoho doma nenajdete. 

 

Další tipy na zimní korálkování