Návod na korálkování: lední medvěd

Akční sortiment korálků

Materiál pro korálkování

Materiál na korálkování ledního medvěda

První kroky korálkování

Začneme plést od čumáčku. Jakmile dokončíme tělo s ocáskem, pustíme se do tlapek, na které jsme v průběhu pletení protáhli čtyři drátky (dva na přední tlapky a dva na zadní - tedy osm konců drátků). Horní části řad umisťujeme na jejich vnější strany. Přední tlapy pleteme obě zároveň a stejně tak i ty zadní.

Prvním korálkem na čumáku protáhneme drátek, který použijeme na uši a propletení těla medvěda. Drátek protáhneme vnitřkem hlavy – musíme dát pozor, abychom čumák příliš nestáhli (a nevtáhli ho tak dovnitř hlavičky) a protáhneme korálky označenými v návodu v místě budoucích uší. V místě oušek protáhneme drátek ještě jeden. Po upletení uší propleteme všechny čtyři konce bočními drátky uší zpět k hlavě.

Konce drátku přidaného až v místě uší spleteme a ucvakneme. Drátek vedoucí již od čumáku použijeme k propletení hřbetu a následně i břicha. Konečky spleteme a ucvakneme.

Finální podoba ledního medvěda

Jak postupovat?

pak postupovat

 

Proplétání korálků

----------------------------------------------------

Zároveň bychom vám rádi představili novou knihu autorky návodu, Blanky Trávníkové, zaměřenou na mořské živočichy z rokajlu. Předobjednat si ji a tím podpořit její vydání můžete na Hithit.com.

 

 Tvořte návody na korálkování