Krása, která šla ruku v ruce s historií - Muzeum skla a bižuterie v Jablonci nad Nisou

Přemýšlíte, jak strávíte víkend? Rádi cestujete, poznáváte nové věci, ale táhne Vás to i za taji minulosti? Máte rádi kvalitní českou bižuterii a sklářský průmysl? Taky Vás nikdy nepřestane udivovat tvrdá práce, která stojí za něčím tak křehkým a čistým? Ne nadarmo se říká, zlaté české ručičky, že?

 

Stálé expozice i nějaké to překvapení

Slavnou větu Marilyn Monroe, totiž že „Nejlepším přítelem žen jsou diamanty“ zná asi každý, ne každá žena si však může takový luxus dovolit. Šperky obecně však máme rády všechny, jsou spojeny se zvláštními příležitostmi, ale doplňují nás i v každodenním životě. Tak se přijďte podívat na náhrdelníky, náramky a náušnice poseté statisíci perlami, a věřte, že to nejsou zdaleka jediná lákadla expozice.

 

muzeum jablonec

 

V Muzeu skla a bižuterie v Jablonci nad Nisou můžete vidět stálé expozice Nekonečný příběh bižuterie nebo Čarovná zahrada- české sklo sedmi století. Prohlédnete si tak ruční práci začínajících sklářů z uměleckoprůmyslových škol, kteří se rozhodli pokračovat v české tradici, která se u nás zrodila již ve 13. století a jehož vývoj měnil naši zemi. Nebo můžete obdivovat práci již známých umělců a designerů, kteří svou prací z nejkvalitnějších materiálů české výroby, konkurují světovým výrobcům.

 

muzeum bižu jablonec

 

Pokud Vás expozice zaujaly a máte zájem o návštěvu, nebo se jen chcete podívat na více informací, určitě navštivte jejich web. Na stránkách naleznete mnoho užitečných informací ke stálým expozicím i novým výstavám, akcím, které si pro Vás připravujeme, i archivní záznamy nebo fotografie. Určitě se vyplatí sledovat, protože s námi si užijete nejedno krásné odpoledne.

 

bižu mezeum

 

Tvůrčí Velikonoce

A překvapení na závěr, na Velikonoce jsme si pro Vás připravili tvůrčí práci! Nevíte jak doma zabavit děti? Chcete podniknout rodinný výlet? Zapojit se mohou i starší generace, užijte si svátky všichni pěkně pohromadě. Pokud si chcete zpříjemnit některý z nadcházejících dnů v duchu těchto svátků, určitě byste neměli opomenout návštěvu muzea, kde si budete moci zkusit vlastnoručně vyrobit zdobený škapulíř nebo barevný růženec. Tvůrčí dílna je otevřena každý den 18.-19. dubna 2019 od 9 do 17 hodin a vstup je zdarma.

Těšit se na Vás budeme každý den, tak neváhejte a ponořte se s námi do krásy, která šla ruku v ruce s historií.