Vánoční speciál s tipy na DIY dárky

Nevíte, čím na Vánoce obdarovat své blízké? Nechte se inspirovat těmito tipy na DIY vlastnoruční dárky - zaručeně potěší každého.

 

Korálkování

Co budete potřebovat:

  • Korálky - lze zakoupit buď po malých balíčkách nebo v barevně sladěných sadách, podle toho kolik se toho chystáme navlékat a jaké barvy a barevné kombinace se nám líbí.
  • Drátek/vlasec - na navlékání. Na vlasec je lepší navlékat například náramky, drátky a řetízky se zase lépe hodí na navlékání náhrdelníků a řetízků.
  • Kleště - na štípání drátků

Pomocí korálkování lze vyrábět mnoho pestrých a originálních doplňků. Jedná se navím o velmi odpočinkovou činnost. Ať už chceme navlékat šperky, náušnice, náhrdelníky, řetízky nebo náramky, korálkovaná zvířátka, přívěšky nebo zdobené brože, korálkované dárečky lze barevně sladit například se stylem nebo oblíbenou barvou obdarovaného, a každého zaručeně potěší!

Podívejte se na naše návody.

 

Modelování

Co budete potřebovat:

  • Fimo nebo jinou modelovací hmotu - Fimo hmotu lze nakoupit ve spoustě barev, nebo jsou k dispozici již sladěné barevné sety určené pro modelování figurek a zvířátek.
  • Tvarovátka na modelování - špachtle všech druhů jsou potřebným vybavením, pokud chceme tvarovat prostrové výrobky jako zvířátka a podobně
  • Ostrý nůž nebo řezák
  • Na výrobu šperků drátek, řetízek nebo vlasec na navlékání

Z Fimo hmoty lze vyrábět pestrobarevné dekorace, šperky, náušnice, náramky, náhrdelníky, brože nebo třeba veselá zvířátka, která budou sloužit jako přívěšek ke klíčům. Také lze vyrobit předměty jako podtácek pod hrnek čaje, ozdobný stojánek na svíčku a podobně.

Podívejte se na naše návody.

 

Malování

Co budete potřebovat:

 

Pro malování obrazů

  • Plátno požadované velikosti
  • Akrylové nebo jiné barvy
  • Štětce
  • Hadřík, ochranný oděv, případně malířský stojan

Obraz na plátně je určitě velmi zajímavým dárkem. Namalovat můžeme například zajímavé zátiší s květinami, oblíbeného domácího mazlíčka, nebo můžeme podniknout experiment s abstraktní malbou. V každém případě bude výsledný výtvor určitě zajímavým a jedinečným darem, kterého si bude každý vážit.

 

Pro malování na textil

Pomocí barev na textil lze malovat například na plátěnou tašku, jednobarevné tričko, nebo povlak na polštář. Můžeme použít například abstraktní motiv, nebo psát vtipné a veselé nápisy. Výsledek určitě pobaví i potěší. Barvy na textil je nakonec nutné zažehlit, aby se při praní z výrobku nesepraly.

 

Chybí vám inspirace?

A pokud nevíte, co by vaše blízké potěšilo, ale víte že jsou sami kreativní duše, nebojte se je obdarovat dárkovým poukazem na nákup kreativních potřeb, který je určitě také potěší. Za peníze si mohou nakoupit materiály, které se jim hodí, a sami si vytvořit, na co zrovna budou mít chuť a náladu.