Výrobky z korálků

Korálkování je tradiční rukodělnou činnosti již od pravěku. Ano, již v období před naším letopočtem se lidé zdobili nejrůznějšími korálky z kostí a dřeva aby své okolí zaujali. A to se nezměnilo až do dnes.

 

Za tu dobu se však mnohé změnilo. Korálky se již vyrábějí nejen ručně, ale také strojově, a to z nejrůznějších materiálů, včetně umělých hmot, nerostů atp. Nejčastějším materiálem pro výrobu korálků je však sklo, které má nejlepší vlastnosti a je tvárné. Díky tomu se vám otevírá nekonečný svět korálkování a výrobků z korálků.

 

korálky 

Výrobky z českých korálků

Produkce bižuterie má v České republice obrovskou tradici. Především v oblasti Jablonce nad Nisou je tato činnost pevně zakotvena a zkušenosti s výrobu se předávají z generace na generaci. Výroba české bižuterie dokonce přečkala těžká totalitní a porevoluční období a i dnes najdete v severních Čechách desítky malých i velkých výrobců bižuterie, korálků a souvisejících komponentů.

 

Jaké znáte výrobky z korálků?

Při práci s korálky se fantazii meze nekladou. Proto možností, co z korálků vytvořit, je opravdu nespočet. Skutečně záleží pouze na vás, jakou techniku zvolíte a co bude jejím výsledkem. Podpořte svou fantazii návody na korálkování a ponořte se společně s námi do světa korálků.

 

Náušnice z korálků

Vyrobte si decentní či extravagantní náušnice, které nikdo jiný nemá. Oslňte jimi své okolí nebo je darujte jako originální dárek svým blízkým. Vyberte si nejvhodnější barevné odstíny a zkombinujte je s některým ze stovek bižuterních komponentů v podobě afroháčků, zavíracích háčků, cvočků, Kreolí, či klipsen.

 

Inspirujte se výrobky z korálků

 

výrobek z korálků - náušnice z kabašonů výrobek z korálků - černé náušnice Výrobky z korálků - náušnice s andělíčky
prozkoumat návod na korálkování prozkoumat návod na korálkování prozkoumat návod na korálkování

 

Náramky z korálků

Žena bez náramku, jako by nebyla. Snad u každé zástupkyně něžného pohlaví najdeme po zásuvkách či ve šperkovnicích náramky pro různé příležitosti. Jiný náramek se většinou hodí na plesy a podobné unikátní příležitosti a jiný na běžné nošení. Najdou se však také výjimky, které představují univerzální řešení bez kompromisů. Pro tvorbu náramků vyzkoušejte nejen klasické skleněné korálky, ale také robustní šatonové kuličky (Glassmetal Beadyd či Rhinestones) nebo unikátní korálkový systém Mesh Tube).

 

Inspirujte se výrobky z korálků

 

Výrobek z korálků - šitý korálek výrobek z korálků - náramek čočka s pohankou Výrobek z korálků - černý náramek
prozkoumat návod na korálkování prozkoumat návod na korálkování prozkoumat návod na korálkování

 

Náhrdelníky z korálků

Ozdobený dekolt je chloubou každé ženy. Proto každá z nás má ve své zásobě hned několik náhrdelníků, které se od sebe liší příležitostí, pro kterou jsou určeny a róbou, ke které pěkně ladí. Díky velkému prostoru, který náhrdelníky pro vaši fantazii nabízejí, jsou to právě ony, které umožňují pravděpodobně největší „rozlet“. Tak proč jej nevyužít. Vše začíná tvorbou konceptu – klidně na papíře a následnou volbou návlekového materiálu, bižuterních komponentů a nakonec i korálků.

 

Inspirujte se výrobky z korálků

 

Výrobek z korálků - náhrdelník jarní spirála
prozkoumat návod na korálkování

 

Prsteny ze Swarovski kamenů či korálků

Troufnete si na výrobu prstenů? Na první pohled velmi jednoduchá činnost (se Swarovski Crystals a komponenty Swarovski skutečně je) se může proměnit v nečekaný zážitek vetknutý do unikátní podoby prstenu, který nikdo jiný mít nebude. I v tomto případě díky naší široké nabídce kvalitních českých bižuterních komponentů dokážete tvořit skutečná mistrovská díla.

Swarovski elements - crystal Swarovski komponent pro prsten
Do sortimentu korálků Do sortimentu korálků

 

Přívěsky z korálků

Mezi populární výrobky z korálků bezesporu patří také přívěsky. Ty se nejčastěji používají jako stylová ozdoba klíčů, mobilních telefonů, kabelek a dalších drobnějších věcí, včetně peněženek. Pěkným přívěskem, který je navíc barevně sladěný s doplňkem, oživíte celý outfit a svému všímavému okolí dáte najevo svůj smysl pro detail. Přívěsky mývají abstraktní i konkrétní tvar a k jejich výrobě najde mnoho inspirace i mezi návody na náušnice z korálků, které mnohdy mohou být i pěkným přívěskem.

 

Inspirujte se výrobky z korálků

 

Výrobek z korálků - rivoli na lůžku výrobek z korálků - Návod na přívěsek s rivoli
prozkoumat návod na korálkování prozkoumat návod na korálkování

 

Brože z korálků

Brože - populárními výrobky z korálků, které se opět vracejí do módy. Jsme přesvědčeni, že zde také zůstanou. Stačí se koukat kolem sebe. Sami uvidíte, kolik žen v běžném životě nosí brože z nejrůznějších materiálů, často na první pohled vkusně vyráběné po domácku. Tyto dámy jsou důkazem, že i ve shonu běžného života je důležité dát zapomenout stresu a zaměstnaní ruce a hlavu nenáročnou činnosti, při které vypnete a dobijete své baterky. Jednou z takových činností je výroba broží z korálků. Nevěříte?

 

Inspirujte se výrobky z korálků

 

Výrobek z korálků - brož Výrobek z korálků - kávová brož
prozkoumat návod na korálkování prozkoumat návod na korálkování

 

Zvířátka z korálků

Častým výsledným výrobkem z korálků jsou nejrůznější postavičky lidí a zvířat, které se dávají jako ozdoba kdekoliv vás napadne – na poličku, na lampičku a jiná místa. Nebo se zavěšují jako přívěsky na mobily, klíče, kabelky a podobné doplňky nebo nacházejí své místo například na vánočním stromečku. Výrobky z korálků v podobě zvířat v sobě skrývají dlouholetou tradici podobné výroby, na kterou díky snadno dostupným návodům můžete hravě navázat.

 

Inspirujte se výrobky z korálků

 

výrobek z korálků - figurka slepičky Výrobek z korálk - figurka medvěda
prozkoumat návod na korálkování prozkoumat návod na korálkování

 

 

Ukaž co v tobě je – pochlub se

Jak sami vidíte variant výrobků z korálků je skutečně velké množství a to jsme zmínili jen ty nejběžnější. Zkuste zapojit svoji kreativitu a pochlubte se svými výtvory i vy. Každý, kdo nám zašle dobrý návod od nás získá zaslouženou odměnu v podobě poukazu na odběr zboží z našeho eshopu.

 

CHci získat 300 Kč za návod na koráýlky